GenelGündem

Köln Merkez Camii’nde Kadir Gecesi coşkusu

Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği, “Bin aydan daha hayırlı” olduğu bildirilen Kadir Gecesi Almanya’da Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı camilerde düzenlenen programlarla coşkulu bir şekilde idrak edildi.

Kadir Gecesi’nin manevi ikliminden istifade etmek isteyen mü’minler, Köln Merkez Camii‘nde gerçekleştirilen programa yoğun ilgi gösterdi.

Kadir Gecesi münasebetiyle DİTİB Merkez Camii’nde gerçekleştirilen programda, din görevlileri Ayhan Bekiroğlu, Mustafa Kader, Gökhan Uygun, Doğan Yılmaz ve Dr. Abdullah Vargeloğlu tarafından Kur’an-ı Kerim ve ilahiler okundu, salatü selamlar getirildi.

Köln DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Ahmet Sinan Kara, Kadir Gecesi’nde cemaate hitap ederek Ramazan ayı boyunca yapılan ibadetlerin önemini vurguladı. Kara, cemaate yaptığı konuşmada, Ramazan ayının ibadet, dua ve sabırla dolu olduğunu belirterek, ibadetlerin maneviyata derinlik kattığını ve oruçların maddi ve manevi sıhhate kavuşturduğunu dile getirdi.

Kur’an-ı Kerim’in Kadir Gecesi’nde indirilmeye başlandığını belirten Kara, bu gecenin bin aydan daha faziletli olduğunu vurguladı. Ayrıca, gelecek seneye kadar cereyan edecek olan her türlü hadiseler Allah Teâlâ’nın ezelî kaza ve takdiri ile ilgili meleklere bu gece bildirildiğini söyledi.

Konuşmasında ibadetlerin gizliliği ve Allah’ın rızasını kazanma çabasının da altını çizen Kara, Kur’an’ın hayatımızdaki yerine ve etkisine vurgu yaptı. Tevbe, istiğfar, dua, namaz, zikir gibi ibadetlerin gerekliliğine ve önemine değinen Kara, ahlakın güzelliği, iyilik, adalet ve helalleşmenin de değerlerimiz arasında yer alması gerektiğini belirtti.

Kadir Gecesi’nin kutsal bir gece olduğu ve bu gecenin değerini kavramak için Kur’an’a sarılmanın gerekliliğini vurgulayan Kara, cemaatten ibadetlerine daha da önem verme çağrısında bulunarak, bu gecenin birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını ön planda tutulduğu gece olduğunu ifade etti.

Günümüzde dünyayı kasıp kavuran egoizm ve bencillik kültürünün insanları etkilediğini söyleyen Kara, konuşmasını şöyle tamamladı: “Bu durum savaşlar, kaoslar, terör olayları ve ölümler gibi acı verici olaylara sebebiyet veriyor. Ayrıca, birbirini düşman görenlerin sayısının artması ve insanların birbirlerinin kusurlarını fütursuzca ortaya dökmeleri gibi olumsuz davranışların toplumda yaygınlaştığını, insanların birbirlerine karşı olan tutumlarının ve aile içi ilişkilerin de önemli bir kısmının zayıfladığını, kardeşini hor ve hakir görenlerin, ailesine sahip çıkmayanların ve günahların karanlığında lezzet arayanların arttığını görüyoruz. Bu sebeple Kur’an’ın insanlara sağladığı rehberlik ve kurtuluşun önemine dair bir perspektif sunulmuştur. Kur’an’ın değerinin ve etkisinin, bireylerin içinde bulunduğu zorlu koşullarda bir ışık kaynağı olmuştur.”

Yüzlerce cemaatin saf tuttuğu teravih namazlarının ardından, eller semaya açılarak dünyanın çeşitli bölgelerinde sıkıntı çeken ve gözyaşı döken Müslümanlar için dua edildi.

Ercüment Aydın / Köln

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu