GündemKültür Sanat

DİTİB Genel Başkanı Kuzey, gençlerle iftar sofrasında buluştu

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Genel Başkanı Dr. Muharrem Kuzey, Ramazan ayı münasebetiyle gençlerle iftar sofrasında bir araya geldi.

DİTİB Federal Gençlik Birliği’nin (BDMJ) düzenlediği eyalet ve bölge gençlik birlikleri temsilcilerinin katıldığı iftar sofrasında, DİTİB Genel Başkanı Dr. Muharrem Kuzey, orucunu gençlerle birlikte açtı.

Köln DİTİB Genel Merkez Konferans Salonu’nda düzenlenen iftar programı Kur’an-ı Kerim tilavetiyla başladı.

DİTİB gençliğinin vizyonu

İftar programının açılış konuşmasını yapan DİTİB Federal Gençlik Birliği Başkanı Taha Taşkıran, gençlik çalışmalarına vurgu yaparak şunları söyledi: “Yapmış olduğumuz bu faaliyetleri bir yük olarak değil, bir imkân olarak görelim. Allah’ın bize verdiği bir nimet, öldükten sonra ‘gençliğinde ne yaptın?’ sorusuna güzel bir cevap verebilme imkânı. Bu çalışmalar sayesinde gençlerimizin kendilerini eğitmelerine, camilerde daha fazla vakit geçirmelerine, Allah’a daha güçlü bir bağ kurmalarına ve sonuç olarak daha iyi bir insan ve Müslüman olmalarına, kısacası hayatlarını değiştirmeye vesile oluyorsunuz. Bu da DİTİB gençliğinin vizyonudur.”

Gençlerle dolu salon neşe veriyor

DİTİB Genel Başkanı Dr. Muharrem Kuzey de, gençlerin Ramazan ayını tebrik etti ve salonun gençlerle dolu olmasının neşesini dile getirdi. Gençlerle teşkilatın geleceği konusunda emin olduklarını ifade eden Kuzey, gençlerin motivasyonunu ve istekliliğini vurguladı.

Kuzey’den gençlere kıymetli tavsiyeler

Gençliğin kıymetini hatırlatan Kuzey, zamanın, zihnin ve kalbin iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Zamanın boş geçirilmemesi gerektiğinin altını çizen Kuzey, gençlerin üniversite eğitimi alırken çalıştıklarını ve dernek faaliyetlerine katıldıklarını dile getirdi. Zihnin okuma, düşünme ve dinleme yoluyla güzelliklerle doldurulması gerektiğini belirten Kuzey, kalbin de sevgi ve muhabbetle dolması gerektiğini söyledi.

Hizmetin gücü ve duaların önemi

Kuzey, Allah’ın insanları hizmete görevlendirdiğini ve gençlerin bu hizmetle Allah’ın kendilerini sıkıntılardan, kötülüklerden ve günahlardan muhafaza ettiğini ifade etti. Konuşmasını, gençlerin zamanlarını, zihinlerini ve kalplerini iyi ve güzel şeylerle doldurmaları gerektiği tavsiyesiyle sonlandıran Kuzey, gençlerin katılımı ve dualarının önemine vurgu yaparak konuşmasını tamamladı.

İslami inancın önemi, gençlerin rolü

İftar programına katılan Osnabrück Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Merdan Güneş de gençlere hitap etti.

Katılımcılara teşekkür ederek mutluluğunu ifade eden Güneş, İslami inancın önemine ve Müslüman gençlerin yaşadığı zorluklara vurgu yaptı. İslam’ın özünde bilim, zaman ve kalp gibi üç önemli boyutun olduğunu belirten Güneş, İslam’ın sadece dini ritüellerle değil, aynı zamanda ilim ve adaletle de ilişkilendirilmesi gerektiğini söyledi. Güneş konuşmasında kendi deneyimlerinden de örnekler vererek, İslam’ın yayılması için gençlerin aktif rol alması gerektiğini vurgu yaptı.

Konuşmaların ardından okunan akşam ezanı ile birlikte oruçlar açıldı. İftar programı yemek duasının ardından musiki dinletisi ile devam etti.

DİTİB Yönetim Kurulu üyeleri, federal gençlik birliği, eyalet ve bölge gençlik birliklerinin katıldığı iftar programı birlikte yapılan sahurla sona erdi.

Ercüment Aydın / Köln

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu