GenelGündem

DİTİB Camii’ni ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı König cemaatle bayramlaştı

Nürnberg kentinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Merkez Eyüp Sultan Camii’ni ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Marcus König cemaatle bayramlaştı.

Sabahın erken saatlerinde DİTİB Merkez Eyüp Sultan Camii’ne akın eden binlerce Müslüman, bayram namazı eda etmek için aynı anda saf tuttu.

Camiyi ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Marcus König’i, Nürnberg DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Necmettin Saydan, dernek başkanı Hasan Arslan ve yöneticiler karşıladı.

Cemaatin bayramını kutlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Marcus König, “Bugün aranızda olmaktan çok mutluyum. Hepiniz Nürnberg’in bir parçasısınız. Biz hep birlikte köprü vazifesi görerek özellikle kriz ve savaş zamanlarında birbirimizle iletişim içerisinde olmalıyız” dedi.

İnançların birleştirici ve dayanışmayı sağlayıcı bir özelliği olduğunu vurgulayan König, “Oruç, tüm semavi dinlerde olan bir ibadet ve bizi birleştiren bir unsurdur. Özellikle Ramazan ayında zor durumda olan tüm insanları düşünmeli ve desteklemeliyiz. Bugün bayram gününde dünya genelindeki savaşlarda hayatını kaybeden insanları düşünmemiz gerekiyor. Savaşın kazananı olmaz, her iki taraf da kaybeder. Acı ve gözyaşı son bulmalıdır” şeklinde konuştu.

Nürnberg DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Necmettin Saydan ve dernek başkanı Hasan Arslan da, Büyükşehir Belediye Başkanı Marcus König’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek teşekkür etti.

Bayramlaşmanın ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Marcus König, dernek yönetimi tarafından Ramazan çadırına davet edildi ve burada ağırlanarak ikramda bulunuldu.

Ercüment Aydın / Köln

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu