GenelGündemSpor

Cami gençleri sevgi, kardeşlik ve dostluk için forma giydi

Almanya’nın Bavyera eyaletinde yer alan Moosburg beldesinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Mevlana Camii Gençlik Kolları, cami gençleri arasında dostluk ve kardeşlik duygularının ön plana çıktığı heyecanlı bir mücadele yaşandı.

Moosburg Albin kapalı spor salonunda gerçekleşen turnuvaya Moosburg’un yanı sıra Arnsbach, Dingolfing, Ingolstadt, Landshut, Münih-Merkez Münih-Pasing ve Vilsbiburg cami derneklerinin 16-18 yaş arası futbol takımları katıldı.

Turnuva boyunca çekişmeli geçen müsabakalarda, futbolun yanı sıra sevgi, saygı ve kardeşlik duyguları da ön plandaydı.

Final maçı, DİTİB Vilsbiburg ile DİTİB Landshut arasında oynandı ve heyecan dolu geçen müsabakayı DİTİB Vilsbiburg bir farkla kazanarak turnuvanın şampiyonu oldu.

Turnuva sonunda düzenlenen ödül töreninde Moosburg DİTİB Mevlana Camii Başkanı Muharrem Şöhmelioğlu ve Gençlik Kolları Başkanı Yasin Ertosun birer konuşma yaparak duygularını paylaştı.

Futbol turnuvamız sevgi ve saygıyla dolu

Başkan Muharrem Şöhmelioğlu, “Futbol turnuvasını düzenlememizin asıl amacı, sevgi, saygı ve kardeşlik duygularıyla başlamasını ve tamamlanmasını istedik. Turnuvaya katılan tüm genç kardeşlerimize, kadın kollarına, emek veren yardım eden tüm kardeşlerimize ve sponsor olan değerli iş insanlarımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Gençler arasındaki dostluklar güçleniyor

Gençlik Kolları Başkanı Yasin Ertosun ise, “Bu turnuva sayesinde bir araya gelerek güzel bir etkinlik düzenledik. Gençlerimiz arasında dostluklar pekişti, bu da bizi mutlu ediyor. Katılım gösteren tüm takımlara teşekkür ederim. Turnuva, gelecek organizasyonlar için güzel bir başlangıç oldu” şeklinde konuştu.

Yoğun katılımın olduğu turnuva sonunda dereceye giren takımlara kupa ve ödüller verildi. Bu etkinlik, gençler arasında birlik ve beraberliği pekiştirmek adına önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Ercüment Aydın / Köln

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu