GenelGündem

Duisburg’da “Sabah Namazı Buluşması ve Kur’an Ziyafeti”

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Duisburg Merkez Camii’nde düzenlenen “Kur’an Ziyafeti ve Sabah Namazı Buluşması” programına cemaat yoğun ilgi gösterdi.

Program, Kur’an-ı Kerim okuma dünya birincisi Köln DİTİB Merkez Camii Din Görevlisi Kurra Hafız Dr. Adem Kemaneci’nin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle manevi coşkunun zirveye taşındığı programın ardından konuşma bir yapan DİTİB Genel Başkanı Dr. Muharrem Kuzey, camiyi dolduran erkek ve kadın cemaate teşekkür etti.

İnsanların birbirlerine karşı içten ve samimi olmaları gerektiğini belirten DİTİB Genel Başkanı Dr. Muharrem Kuzey, “İstikamet sözde doğruluk ile başlar, davranışlar ile şekillenir, kalp de ise karar bulur” dedi.

Kuzey konuşmasında özet olarak şu ifadelere yer verdi; “Dürüstlük, istikamet, gibi kelimelerle izah edilen doğruluk, Allah’ın emrine ve koyduğu kurallara uygun bir yol izlemek ve insanların haklarına riayet etmek demektir. Rasulullah (s.a.s.): ‘Allah’a inandım de, sonra dosdoğru ol’ buyurdu. Hadisinde ifade ettiği üzere iman ettikten sonra en önemli vazifemiz istikamet üzere bir hayat sürme gayretidir. Müminler söz söylerken doğruyu söyler, gereksiz yere konuşmaz, kötü söz söylemezler. Yani özünde söylediğiyle dilindeki arasında bir uyum, ahenk olmalı. Çünkü samimiyet, güven ortamı doğurur. Samimiyetin yok olması, güvenin yok olması demektir. Güven kaybolunca sevgi ve saygı da kaybolur.”

Gençliğin insana bahşedilen çok kıymetli bir nimettir olduğunu vurgulayan Kuzey, “Geleceğimiz, gençlerimize ve çocuklarımıza yapılan yatırıma bağlı. Çocuklarımıza bu değerleri ne kadar aşılarsak, geleceğimizi o kadar garanti altına almış, eğer bu güzel camiler cemaatle doldurulmazsa gençlerimiz, yavrularımız buranın manevi ikliminden yararlanamazlarsa, davetlere icabet etmezlerse camiler manen yıkılmış olur. Üçüncü ve dördüncü neslin camilerimize değer katacağını ve çok farklı noktalara taşıyacağına inanıyorum.” dedi.

Kuzey, İslam’ın ailede adaletin, fedakarlığın, sorumluluk bilincinin, istişarenin, karşılıklı yardımlaşma ve anlayışın hâkim kılınmasını, eşlerin birbirine güven duymasını ve bağlılık göstermesinin önemine de değindi.

Yoğun ilginin olduğu programın sonunda Duisburg DİTİB Merkez Camii yönetimi tarafından cami cemaatine çorba ikramında bulunuldu.

Ercüment Aydın / Köln

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu